Nieuws

28 maart 2019

Jaar van Communio met de Congregatie

2019-SSpS Jaar van de Communio met de Congregatie

Onze interculturaliteit als SSpS is een uitdrukking van de vele gezichten van de Geest.

De mensheid breidt zijn bewustzijn uit naar globale horizonten. Tegelijkertijd worstelen volkeren om hun culturele identiteit en nationale soevereiniteit te behouden. We ervaren zowel de rijkdom als de worsteling van het leven in interculturele en intergenerationele gemeenschappen.

  • We worden ons bewust van en zijn oprecht de lichten en schaduwen van ons interculturele en intergenerationele leven. We stellen ons open voor continue transformatie als we vriendschap sluiten met diversiteit en het onbekende.

Onze formatie vandaag, zowel initieel als doorlopend, vraagt ​​ons om open te staan ​​voor paradigmaverschuivingen in de uitdrukking van ons gewijde leven, gemeenschapsleven en leiderschapsstijlen. Congregationele structuren en leiderschapsstijlen moeten deelname en gemeenschap vergemakkelijken. We ervaren de waarde van gemeenschappelijk onderscheidingsvermogen en participatief leiderschap. Bovendien hebben de manier waarop we onze middelen gebruiken, zowel menselijk als financieel, en de manier waarop we beslissingen nemen en onze ministeries uitvoeren, de zorgen van de armen in ons hart.

  • We evalueren congregationele structuren en hervormeren deze om onze missie het best te dienen.
  • We gebruiken passende methoden voor gemeenschappelijk onderscheidingsvermogen bij onze besluitvorming.
  • We onderzoeken onze levensstijl in het licht van onze totale inzet voor missie en zorg voor de gemarginaliseerden.